![Mint choc chip ice cream Mint choc chip ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4b5ac41a-ac57-45c2-89c0-8bb33fff6c1d/Derivates/d27477e4-9382-468d-9abf-839f1589cf5c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g shelled unsalted pistachio nuts
- 320 g coconut cream, chilled (see Tips)
- 12 fresh mint leaves
- 140 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean paste (see Tips)
- 1 - 2 drops food-grade peppermint oil (see Tips)
- 4 tsp cacao nibs
Chocolate coating
- 200 g coconut oil
- 100 g pure maple syrup
- 120 g raw cacao powder
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3287.6 kJ / 783.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 65.3 g
- Błonnik
- 9.8 g
Alternatywne przepisy
Gluten free gingerbread cookies
2h 35 min
Peanut butter and cookie ice cream
13h 15min
Parfait with passionfruit cream
3 godz. 10 min
Mighty mouse balls
1h 15min
Strawberry jelly boats
4 Std.
Gluten free self-raising flour
10min
Marshmallow pops
25 Std. 40 Min
Pumpkin pancakes
1h 35min
Chocolate cream cookies
1h 30min
Spiced chocolate doughnuts
45min
Quinoa choc-chip biscuits
35min
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1 godz. 25 min