Mint choc chip ice cream
TM5 TM6

Mint choc chip ice cream

3.9 (11 ocen)

Składniki

  • 200 g shelled unsalted pistachio nuts
  • 320 g coconut cream, chilled (see Tips)
  • 12 fresh mint leaves
  • 140 g pure maple syrup
  • 1 tsp vanilla bean paste (see Tips)
  • 1 - 2 drops food-grade peppermint oil (see Tips)
  • 4 tsp cacao nibs

Chocolate coating

  • 200 g coconut oil
  • 100 g pure maple syrup
  • 120 g raw cacao powder
  • 1 pinch salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3287.6 kJ / 783.8 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
37.5 g
Tłuszcz
65.3 g
Błonnik
9.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy