Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g honey, plus 2 tbsp extra
- 150 g pouring (whipping) cream
- 450 g milk
- 1 vanilla bean, cut into halves lengthways, seeds scraped and reserved
- 4 eggs
- 2 egg yolks
- boiling water, for baking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1265 kJ / 301.2 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 31.4 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 96.9 mg
Alternatywne przepisy
Bee sting cake
6h 50min
Almond tuiles
30 min
Panna cotta
6h 15min
Polenta, mandarin and almond cake
2 Std. 35 Min
Finger lime tarts
2h 30min
Steamed coconut custards
45 min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4 godz. 55 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Chocolate and red wine cake with pears
1 Std. 20 Min
Berry marshmallow slice
2h 30min
Apple tea cakes
1h 10min
Baked cheesecake
2h 55min