![Sago plum pudding Sago plum pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8F6C6B6D-028F-46F3-8F3A-C5E3FF3210C6/Derivates/A5550FC4-1976-4588-AAEE-1819E17E9AAB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sago
- 520 g full cream milk, for soaking
- 40 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 180 g dark brown sugar
- 70 g breadcrumbs
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 60 g pitted dates
- 60 g dried figs
- 30 g dried apricots
- 30 g dried apples
- 30 g dried currants
- 30 g glacé cherries
- 50 g sultanas
- 1 pinch ground allspice
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 egg
- 1700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1300 kJ / 309 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 387.1 mg
Alternatywne przepisy
Citrus marmalade
2sa 20 dk
Lemon or lime butter
15min
Christmas stollen
27 Std. 15 Min
Custard
10min
Gluten free Christmas fruit cake
7h 35min
Brandy butter
10min
Steamed chocolate and prune puddings
1h 30min
Brandy cream
15min
Brandy custard (TM6)
15min
Christmas cake
196 Std. 35 Min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min