![Shui zhu niu rou (chilli beef) Shui zhu niu rou (chilli beef)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A250173B-FD4E-406F-A571-54664B78721A/Derivates/7C217496-4D2B-4179-AE1F-68CFD7C891CC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 20 g vegetable oil
- 2 garlic cloves, cut into thin slices
- 2 dried red chillies
- 2 tsp ground Szechuan pepper (see Tips)
- 20 g red chilli oil (see Tips)
- 40 g chilli broad bean paste (see Tips)
- 700 - 900 g water
- 1 tsp dark soy sauce
- ½ tsp white sugar
- ½ tsp salt
- 100 g sweet potato noodles (see Tips)
- 300 g beef fillet, cut into thin slices
- 100 g fresh bean sprouts
- fresh coriander, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 5382 kJ / 1281.4 kcal
- Białko
- 75.6 g
- Węglowodany
- 109.8 g
- Tłuszcz
- 57.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1970.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1 Std. 30 Min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1 Std. 50 Min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Malay-style coconut chicken
25 Std. 40 Min
Turmeric lime chicken skewers
1 Std. 30 Min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40min
Tamarind Pork Curry
35 Min
Pad kra pow
45 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Char siu bao pork buns
6sa 35 dk