Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 20 g vegetable oil
- 2 garlic cloves, cut into thin slices
- 2 dried red chillies
- 2 tsp ground Szechuan pepper (see Tips)
- 20 g red chilli oil (see Tips)
- 40 g chilli broad bean paste (see Tips)
- 700 - 900 g water
- 1 tsp dark soy sauce
- ½ tsp white sugar
- ½ tsp salt
- 100 g sweet potato noodles (see Tips)
- 300 g beef fillet, cut into thin slices
- 100 g fresh bean sprouts
- fresh coriander, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 5382 kJ / 1281.4 kcal
- Białko
- 75.6 g
- Węglowodany
- 109.8 g
- Tłuszcz
- 57.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1970.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1 Std. 30 Min
Spicy Black Pepper Chicken
50min
Curry laksa
45min
Prawn and chicken laksa
40min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Asian-style mussels
30min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min