![Rosewater madeleines Rosewater madeleines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7219b2d4-0c93-47bc-888d-0798cf15cb66/Derivates/3c285415-00e6-4fb1-b288-0fc7dc8c9e77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g extra virgin coconut oil, plus extra to grease
- 60 g plain flour, plus extra to dust
- 80 g raw sugar
- 2 eggs
- 3 tsp rose water
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp milk (see Tips)
- ½ tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 382.1 kJ / 91.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 27.7 mg
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45min
Pineapple tarts
1h 30min
Hojicha Canelé
1h 20min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72 godz.
Ube Halaya Jam
2h 10min
Taro bread
4 Std. 20 Min
Rosewater madeleines
30 Min
Soy milk and Mantou buns
6 godz.
Pineapple Tarts
1h 30min
Hazelnut chocolate brioche
2h
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min
Portuguese-style custard tarts
40 min