![Cous cous invernale Cous cous invernale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AB0AD7C5-A511-4B8E-85E0-9C0F2DA29E57/Derivates/0910FACC-CF38-4040-8100-034995941874.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 100 g di lenticchie
- 100 g di aceto
- 1 cipolla rossa di Tropea a listarelle
- 20 g di zenzero a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 200 g di cous cous
- 400 g di brodo vegetale bollente
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- Wartości odżywcze
- na 5 porzioni
- Kalorie
- 6501.9 kJ / 1554 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 191.6 g
- Tłuszcz
- 68.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 19.3 g
- Sód
- 5549 mg
Alternatywne przepisy
Ciambella di farro con halloumi, mirtilli e rosmarino
1h 50 min
Cous cous vegetariano di Marrakech
50 min
Farro alla nizzarda
40min
Cous cous con pomodori secchi e piselli
40min
Insalata di quinoa con fagioli e formaggio di capra
20min
Cous cous spinaci e uvetta
45 min
Panzanella d'inverno con fagioli bianchi
40min
Insalata di riso integrale, tonno e zucchine
40min
Insalata di riso verde ai gamberi
1h 50 min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5min
Riso integrale con bietole
1h 15 min.
Cous cous estivo ai pomodorini (vegan)
4 Std. 20 Min