![Tortino di uova e quartirolo con spinaci Tortino di uova e quartirolo con spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/434D8CB9-395E-4358-8A71-022BE1EE7C65/Derivates/15b91b2f-6ba9-483a-841f-b6401120d713.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olio extravergine di oliva q.b.
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 5 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 150 g di formaggio Quartirolo
- 5 uova
- 50 g di latte
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di spinaci baby freschi
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 877.5 kJ / 209.7 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Sformatini al cotechino
30min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1ч. 10 мин.
Mousse di carote e sedano
40min
Barchette agli asparagi e salmone
50min
Bicchierini di semolino alla prugna e cipolla
30min
Sformatini di Parmigiano su letto di verdure stufate a vapore con aceto balsamico
50min
Palline al prosciutto
1ч. 30 мин.
Sformatini di asparagi
45min
Salame di patate e tonno
6h 30min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1h 20min