![Indivia belga gratinata Indivia belga gratinata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8466a36c-5db8-42d5-80df-7f09dffc1c6b/Derivates/89d07e6a-102e-48ac-a61a-9b3dc628b054.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di indivia belga (4 cespi)
- 500 g di acqua
- 400 g di latte intero
- 40 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 20 g di burro
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 4 fette di prosciutto cotto
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1258.8 kJ / 300.9 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagi alla parmigiana
50 Min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1u.
Cavolfiori gratinati
50 Min
Mini quiche al radicchio
1 Std. 10 Min
Finocchi alla valdostana
40 Min
Radicchio in saor
3 Std. 45 Min
Torta salata ai porri e cumino nero
1 Std. 20 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1sa 5 dk
Finocchi ripieni
1u.
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 Min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 Min
Contorno di verza
35 Min