Urządzenia i Akcesoria
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
200 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
600 g ziemniaków, młodych pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
400 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek
-
500 g wody
-
8 jajek
-
350 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g jogurtu naturalnego 3,5% tłuszczu
-
¾ łyżeczki musztardy
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
635 kcal /
2655 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
46 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
7 g