Urządzenia i Akcesoria
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
200 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
600 g ziemniaków, młodych pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
400 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek
-
500 g wody
-
8 jajek
-
350 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g jogurtu naturalnego 3,5% tłuszczu
-
¾ łyżeczki musztardy
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23 g
Kalorie
2655 kJ /
635 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 Min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 Min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 Min
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 Min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 10 Min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 Min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 Std.
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 Min
Sałatka z białych szparagów
3 Std.
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 Std.
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 Min