Wersje kompatybilne
Aumônière de crêpe poire-banane, sauce chocolat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpes
- 120 de farine de blé
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 200 g de lait
- 20 g de beurre fondu
La garniture
- 70 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 20 g de lait
- 300 g de poires, coupées en morceaux (4 env.)
- 200 g de bananes, coupées en rondelles (3 env.)
- 10 g de jus de citron fraîchement pressé
- 40 g de beurre demi-sel
- 10 g de farine de blé
- 20 g de sucre vanillé maison
- 60 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1657.8 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 84 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpe Belle-Hélène
40 dk
Smoothie coco, kiwi, poire et réglisse
15 Min
Gâteau au café et aux noix
1 Std. 10 Min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4h 5min
Crème brûlée allégée
3 Std. 15 Min
Crêpes aux clémentines
2h
Crêpes suzette
2h 15min
Mousse chocolat blond-café marbrée caramel
7sa
Pizza au saumon fumé
1h 35min
Coulant chocolat-cannelle
20 dk
Beignets à la crème pâtissière
4h 30min
Accras de julienne
45 dk