
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de gros sel
- 1 ½ piment oiseau frais
- 1 c. à café de poivre noir en grains
- 1000 g d'eau
- 500 g de filet de julienne sans la peau et coupé en morceaux
- 1 citron vert non traité zeste et jus
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 10 brins de persil frais, équeutés
- 5 brins de coriandre fraîche équeutés
- 5 brins de menthe fraîche équeutés
- 4 pincées de sel à ajuster en fonctions des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonctions des goûts
- 250 g de farine blanche type 45
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 œufs
- 40 g de lait
- 300 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 72.3 kcal / 303.7 kJ
- Białko
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 77.6 mg