Urządzenia i Akcesoria
Crème brûlée à la bergamote
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
250 g de lait entier
-
1 sachet de thé Earl Grey à la bergamote (voir "Conseil(s)")
-
70 g de sucre en poudre
-
le zeste d'1 citron bergamotele zeste d'½ citron jaune non traité
-
5 jaunes d'œufs
-
250 g de crème liquide 35% m.g.
-
100 g de cassonade
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
58 mg
Białko
7 g
Kalorie
2105 kJ /
504.3 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® et moi n°22
49 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Cheesecake en deux cuissons, coulis de fruits exotiques
2 godz. 45 min
Gaufres au beurre demi-sel
1 godz.
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12 godz.
Gâteau roulé à la confiture, glaçage au citron
50 min
Nougat glacé aux fruits de la Passion, coulis de papaye
12 godz. 35 min
Mousse chocolat blond-café marbrée caramel
7 godz.
Gâteau coton
1 godz. 45 min
Cheesecake noix de coco-caramel
3 godz. 40 min
Brioches ourson
10 godz.
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 godz. 35 min
Crème fouettée
10 min
Beignets tra-tra
2 godz. 35 min