Wersje kompatybilne
Crème glacée à la vanille, fraises, pêches et basilic
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 3 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre, et 2 c. à soupe
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 12 fraises, émincées en fines lamelles
- 6 pêches, coupées en deux
- 250 g d'eau
- 10 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1220 kJ / 291.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 19.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace pêche-fraise
15min
Crème glacée fraise-soja
4 Std. 20 Min
Glace vanille aux myrtilles
12h 30min
Budino au chocolat (Matthew Kenney)
5 godz. 10 min
Saumon, cresson et fraîcheur de tomate (Eric Robert)
12h
Crumpets et saumon fumé tiède
1h 20 min
Glace aux fruits allégée
5 Min
Coupe infernale
12h 45min
Filet mignon de veau aux écorces d'oranges confites-purée betteraves-pommes de terre
1h 15min
Crêpes garnies aux fruits rouges et à la menthe
1h 55min
Sorbet fraise-coquelicot
10 min
Poulet en robe de jambon, sauce chasseur
1 Std. 10 Min