Wersje kompatybilne
Crème glacée à la vanille, fraises, pêches et basilic
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 3 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre, et 2 c. à soupe
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 12 fraises, émincées en fines lamelles
- 6 pêches, coupées en deux
- 250 g d'eau
- 10 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1220 kJ / 291.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 19.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie kiwi, avocat, citron vert, céleri branche
10min
Brochette de thon mariné, vapeur de légumes d'été
1 Std. 40 Min
Sorbet mojito
12h
Tartelette à l'orange
2j 30 menit
Ballotine de poulet, quinoa aux légumes et sauce piment
45min
Assiette italienne
1h 10min
Gâteau à l'ananas meringué
12h
Christophe Aribert - Truite céleri-rave et céleri branche
1h 5min
Bûche glacée menthe-chocolat
17 Std.
SEPTEMBRE - Caramels mous au beurre salé - Laurent Clément
3h 10min
Jus de tomate et orange
10min
Coupe glacée aux pêches et aux abricots
12h 30min