Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace
- 500 g de yaourt nature
- 100 g de sucre en poudre
- 220 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
Le coulis aux cerises amarena et les finitions
- 200 g de cerises amarena, au sirop (réserver le sirop)
- 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1065.1 kJ / 254.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace au yaourt et à la menthe
12 Std. 20 Min
Flan à la pistache
30 Min
Sorbet citron vert
12u.
Tarte fine aux groseilles et crème biscuitée
13h 10 min
Tarte crémeuse banane, passion, citron vert
4h 45 min
Pâté en croûte (Espagne)
6 godz. 15 min
Nougat glacé aux fruits de la Passion, coulis de papaye
12h 35 min.
Margarita ananas menthe
10 Min
Alfajores (Biscuits fourrés à la confiture de lait)
55min
Tarama maison
10 Min
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3h 15min
Beurre d'anchois
1 Std. 10 Min