Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cerneaux de noix
- 5 œufs
- 1 pincée de sel
- 250 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre doux mou, et un peu pour le moule
- 5 g de café instantané
- 5 g de cacao en poudre
- 10 g liqueur de café
- 1 c. à café levure chimique (1/2 sachet)
- 750 gramme d'eau
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2332.5 kJ / 560.1 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits aux noix
1h 15 min
Ciambella à l'eau
1h
Gâteau au vin rouge
1h
Gâteau au chocolat aux cerises
2j 15 menit
Gâteau aux clémentines
3 Std. 15 Min
Cake orange-pavot
1h 15 min
Gâteau de raisin à l'huile d'olive
1h 15 min
Gâteau d'avoine et de fruits secs à la vapeur
1h 15 min
Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur
1h 30min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Crème renversée au café
2h