Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 500 g passierte Tomaten
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgew. 285 g), abgetropft
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 TL Oregano, getrocknet
- ¼ - ½ TL Pfeffer
- 20 - 30 g Limettensaft
- 1 - 1 ½ TL Zucker
- 3 Stängel Koriander, abgezupft
- 100 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 13.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe
1h
Gemüse-Eintopf
50min
Rote-Linsen-Suppe
40min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40min
Würzige Marokkanische Linsensuppe
40min
Ratatouille Suppe
30 min
Marokkanische Bohnensuppe
45 min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40min
Wintersuppe
1h
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 min
Linsen-Tomaten-Suppe
30 min