Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 grüne Paprika, in Stücken
- 20 g Öl
- 1 Dose geschälte Tomaten (800 g)
- 500 g Sauerkraut, grob geschnitten
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Glas weiße Bohnen (Abtropfgew. 490 g), abgetropft
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 1 EL Bohnenkraut, getrocknet
- 150 g Wasser
- 50 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 573 kJ / 136 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 7.6 g
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe
1h
Sauerkrauteintopf mit Pastinake
45min
Bohnensuppe mit Nudeln
40min
Kohlsuppe
45min
Sauerkraut-Eintopf
35min
Scharfer Weißkohltopf
1h
Bohnen-Weizen-Eintopf
45min
Tomaten-Bohnen-Suppe
25min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45min
Sauerkrautsuppe
1h
Bunte Bohnensuppe
50min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35min