Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen

Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen

4.2 110 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • grüne Paprika in Stücken
    1
  • Öl
    20 g
  • geschälte Tomaten (800 g)
    1 Dose
  • Sauerkraut grob geschnitten
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • weiße Bohnen (Abtropfgew. 490 g), abgetropft
    1 Glas
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Zucker
    1 TL
  • Bohnenkraut, getrocknet
    1 EL
  • Wasser
    150 g
  • Sahne
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 136 kcal / 573 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...