
Wersje kompatybilne
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le praliné à la noisette
- 200 g de noisettes émondées
- 10 g d'huile de noisette
- 250 g de chocolat au lait praliné détaillé en morceaux
La pâte à biscuit au chocolat
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 125 g de sucre en poudre
- 25 g de farine de blé
- 25 g de fécule de maïs
- 25 g de cacao en poudre non sucré
- 50 g de beurre fondu
La crème fouettée au café
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de café instantané
- 250 g de mascarpone très froid
- 150 g de crème liquide 35% m.g. très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 618.4 kcal / 2570.5 kJ
- Białko
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Sód
- 57.3 mg