Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de lait
- 300 g de farine de blé
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 25 g de beurre, coupé en dés
- 1 pincée de sel
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1093 kJ / 261 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kouglof
3 Std. 20 Min
Petits beignets de carnaval
3 Std.
Fouace
3 Std. 15 Min
Gâteau pomme-raisin
1hod. 15min
Le pain bénit
2 godz. 30 min
Ciambella à l'eau
1hod.
Tarte au sucre
4h
Gâteau moelleux au cidre
1 godz. 5 min
Kampanisu (biscuits finlandais)
30min
Le gâteau de Peau d'Ane
1hod. 15min
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1 Std. 30 Min
Papet jurassien
2 Std. 45 Min