Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de lait
- 300 g de farine de blé
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 25 g de beurre, coupé en dés
- 1 pincée de sel
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1093 kJ / 261 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasteras aux pommes
25 Min
Cake à l'abricot
50 Min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55 Min
Petits beignets de carnaval
3hod.
Tarte au sucre
4 Std.
Gâteau à l'orange
1 Std.
Tarte aux cerises briochée
3 godz. 25 min
Papet jurassien
2h 45min
Fouace
3 Std. 15 Min
Brioche extra crémeuse
2hod. 15min
Le pain bénit
2h 30min
Galette des Rois franc-comtoise
1hod. 5min