Tarte aux fraises, crème à la pistache

Tarte aux fraises, crème à la pistache

2.9 18 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 parts

Składniki

  • 125 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 65 g d'eau
  • 125 g de beurre congelé en morceaux
  • 1 c. à café rase de sel
  • 20 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
  • 300 g de crème liquide entière bien froide
  • 75 g de mascarpone bien froid
  • 2 c. à soupe de pâte de pistache
  • 2 c. à café bombées de sucre en poudre
  • 300 g de fraises en lamelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 601 kcal / 2515 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...