Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de agua
- 750 - 1000 g de batatas con piel bien lavadas
- 70 g de mantequilla (y un poco más para engrasar)
- 200 g de beicon en lonchas en tiras pequeñas
- 300 g de cebolla en cuartos
- 2 pellizco de sal
- 3 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de nata líquida
- 2 huevos
- 50 g de harina
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 40 g de copos de avena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 937.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berenjenas paputsákia (Grecia)
1h 20min
Espinacas a la crema con huevos poché
35min
Crumble de brócoli, pollo y almendras
35min
Ñoquis de batata fritos con salsa de gorgonzola
1小时
Verduras gratinadas con salsa de queso azul
1 Std. 30 Min
Quiche integral de pavo, tomate y queso
1小时
Flan de calabacín con beicon, queso y albahaca
1 Std. 10 Min
Quiche de calabacín con jamón york
1小时
Pie de pollo y setas
45 Min
Tallarines con calabaza
1 Std. 10 Min
Quiche de puerro y queso gallego
1小时
Gratén escocés de patatas y repollo (Rumbledethumps)
1 Std. 30 Min