Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Minitacos vegetarianos
- 150 g de cebolla en cuartos
- 3 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 160 g de tomate troceado en conserva
- 1 cucharada de tomate concentrado
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 1 hoja de laurel seca
- ½ sobre de condimento mexicano para fajitas y tacos
- 400 g de judías rojas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- 15 g de chocolate negro (70% de cacao)
- 10 tortillas de trigo
- 40 ramitas de cebollino fresco
Salsa
- 1 diente de ajo
- 5 - 6 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
-
200
g de crème fraîche
lub 200 g de yogur griego - 1 pellizco de sal
- 10 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 160 kJ / 38 kcal
- Białko
- 0.45 g
- Węglowodany
- 1.26 g
- Tłuszcz
- 3.49 g
- Błonnik
- 0.44 g
Alternatywne przepisy
Tacos de chile vegetarianos
30 min
Curry vegano con tofu
30 min
Tacos vegetales de lentejas con dip de tofu
4hod. 30min
Gözleme de berenjena, espinacas y feta
1 Std. 45 Min
Burritos veganos
55 Min
Pita vegetariana israelí (sabich)
40min
Lasaña vegetal con boloñesa de soja
1h
Bao buns vegetarianos
40min
Fajitas veganas con tofu
25 Min
Pakora de berenjena con salsa de yogur
1h
Lasaña al vapor con berenjenas y requesón
1 Std. 25 Min
Bol tex-mex
50 min