Wersje kompatybilne
Tarta de romanescu y roquefort (Tarte au chou romanesco et Roquefort)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 400 g de ramilletes de romanescu
- 40 g de zumo de limón
- 1 lámina de masa de hojaldre (aprox. 275 g) extendida
- 2 dientes de ajo
- 3 - 4 ramitas de cebollino fresco picado
- 5 huevos
- 300 g de crème fraîche
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de queso roquefort en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2232 kJ / 537 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 44.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza con bechamel de espinacas
1 Std. 10 Min
Lombarda salteada con ajo y jamón
25min
Empanadillas de calabaza, espinacas y cebolla caramelizada
2h
Ensalada de lombarda, manzana y zanahorias con pasas
5min
Miniquiches de lombarda con queso de cabra
1h
Coliflor con bechamel
55min
Pastel de calabacín y bonito
4h
Milhojas de repollo
1h 15min
Puerros gratinados con bechamel de soja
1h 15min
Tarta salada de puerros
1 Std. 10 Min
Quiche de puerro y queso gallego
1h
Gratén escocés de patatas y repollo (Rumbledethumps)
1h 30min