Wersje kompatybilne
Tarta de romanescu y roquefort (Tarte au chou romanesco et Roquefort)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 400 g de ramilletes de romanescu
- 40 g de zumo de limón
- 1 lámina de masa de hojaldre (aprox. 275 g) extendida
- 2 dientes de ajo
- 3 - 4 ramitas de cebollino fresco picado
- 5 huevos
- 300 g de crème fraîche
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de queso roquefort en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2232 kJ / 537 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 44.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coliflor con bechamel
55min
Lombarda salteada con ajo y jamón
25min
Guarnición de lombarda
30min
Ensalada de lombarda, manzana y zanahorias con pasas
5 Min
Quiche de calabacín con jamón york
1u.
Pastela de calabaza y zanahoria a la menta
1h 40min
Miniquiches de lombarda con queso de cabra
1u.
Gratén escocés de patatas y repollo (Rumbledethumps)
1h 30 min
Tartaletas rellenas de lombarda con manzana y piñones
50min
Moussaka griega
1 Std. 5 Min
Pastel de patata con kale
1h 40min
Terrina de pavo con dátiles y nueces
1u.