Tarta de romanescu y roquefort (Tarte au chou romanesco et Roquefort)

Tarta de romanescu y roquefort (Tarte au chou romanesco et Roquefort)

4.4 28 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 raciones

Składniki

  • 400 g de agua
  • 400 g de ramilletes de romanescu
  • 40 g zumo de limón
  • 1 lámina de masa de hojaldre (aprox. 275 g) extendida
  • 2 dientes de ajo
  • 3 - 4 ramitas cebollino fresco picado
  • 5 huevos
  • 300 g de crème fraîche
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 200 g de queso roquefort en trozos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 13.5 g
Kalorie 2232 kJ / 537 kcal
Tłuszcz 44.3 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 20.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...