Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

4.2 29 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 20 - 30 g jelit wieprzowych grubych (ok. 1,5 m dł.)
  • zimna woda do namoczenia i płukania
  • 1 łyżka octu, białego
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 300 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 20 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 łyżeczki majeranku, suszonego

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 540.6 mg
Białko 11 g
Kalorie 1676.9 kJ / 400.8 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 36.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...