Urządzenia i Akcesoria
Sernik straciatella z malinami (Charlotte Russe)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
-
12 listków żelatyny (patrz wskazówka)
-
woda do namoczenia żelatyny
-
200 g malin, mrożonych200 g malin, świeżych
-
18 - 19 biszkoptów lady fingers (ok. 50 g)
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
25 g oleju kokosowego
-
50 g płatków kukurydzianych
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
400 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
150 g cukru plus 2 łyżki do galaretki malinowej
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
1 g
Kalorie
1675 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4h
Mrożona kawa z malinami
10min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3h 20min
Tartaletki z truskawkami
1h 20min
Ciasto z truskawkami
8h 30min
Mango Fool
15min
Torcik z bezą i truskawkami
2h
Kopiec kreta
3h 20min
Ciasto z pianką truskawkową
6h 25min
Tort czekoladowy z wiśniami
8h
Czekoladowe doniczki z malinami
1h 25min
Ciasto leśny mech
3h 20min