Urządzenia i Akcesoria
Sernik straciatella z malinami (Charlotte Russe)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
-
12 listków żelatyny (patrz wskazówka)
-
woda do namoczenia żelatyny
-
200 g malin, mrożonych200 g malin, świeżych
-
18 - 19 biszkoptów lady fingers (ok. 50 g)
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
25 g oleju kokosowego
-
50 g płatków kukurydzianych
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
400 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
150 g cukru plus 2 łyżki do galaretki malinowej
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
1 g
Kalorie
1675 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2 godz. 30 min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10 godz. 15 min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 godz. 30 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Ciasto leśny mech
3 godz. 20 min