Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de chorizo semicurado en rodajas
- 1400 g de agua
- 30 g de zumo de limón
- 800 g de pulpo congelado crudo (previamente descongelado) en 6 tentáculos
- 1 pellizco de pimentón
- 400 g de fabes cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 2 cucharaditas de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 757 kJ / 181 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 610.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos con compango (Cocción lenta)
13 godz.
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20h
Aceite con tomates secos, romero y tomillo
15min
Alubias tolosanas con chorizo y tocino (Cocción lenta)
14hod. 25min
Fabas con pulpo (Cocción lenta)
21 godz.
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Codorniz escabechada con emulsión de patata (Al vacío)
13h 30 min
Risotto de algas con navajas
1h 10 min
Garbanzos con callos (Cocción lenta)
17 Std. 30 Min
Verdinas con bacalao (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Garbanzos con carrilleras guisadas (Cocción lenta)
17 Std. 30 Min
Fabada asturiana de mazapán
2j