Wersje kompatybilne
Rollitos de espagueti con almejas y salsa de mantequilla al limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 almejas frescas grandes
- 1500 g de agua
- 2 cucharadas de sal
- 75 g de espaguetis largos (50 cm)
-
30
g de chalota en mitades
lub 30 g de cebolla en mitades - 50 g de vino manzanilla
- 10 - 15 g de zumo de limón
- 50 g de mantequilla en trozos
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 cucharadita de perejil fresco picado
- 6 pellizcos de piel de limón rallada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 480 kJ / 115 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 527.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trenette al pesto
30 min
Pappardelle con bogavante
1 godz.
Tarta de chocolate y sandía
2 godz. 20 min
Tagliatelle con salsa de queso y espárragos
2 godz. 45 min
Lentejas con foie escabechado
33 godz. 30 min
Magret de pato con salsa de soja y mirin
30 min
Tortos de maíz al horno con picadillo y huevos de codorniz
1 godz. 15 min
Pan relleno de pollo al curry nyonya
2 godz. 15 min
Espaguetis a la carbonara
25 Min
Espagueti a la vóngole
1h 40 min
Arroz meloso con cigalas
45 min
Macarrones con salsa de setas
20min