Wersje kompatybilne
Empanadillas de patata, picadillo y pimientos de Padrón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 - 250 g de pimientos de Padrón en mitades sin pepitas
-
250
g de picadillo de chorizo
lub 175 g de chorizo fresco sin piel desmenuzado - 200 g de cebolla en octavos
- 300 g de patatas en dados de 1 cm, lavados
- 2 pellizcos de sal
Montaje y horneado
-
16
obleas de masa para empanadillas grandes (Ø 12 cm)
lub 32 obleas de masa para empanadillas pequeñas (Ø 10 cm) - 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 532 kJ / 127 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 260.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de cecina y queso de cabra
9h 20min
Buñuelos de maíz y gambones
1j
Langostinos rebozados con ajonesa y salsa cóctel
45 Min
Tostas de ensaladilla con maíz
1j
Patatas sorpresa con morcilla
50 menit
Ensaladilla de atún, encurtidos y mayonesa
1 Std. 40 Min
Bolitas de coliflor con salsa de tomate y beicon
1j
Tarta gijonesa
4 Std.
Huevos a la riojana
1 Std. 45 Min
Torrijas con crema pastelera tostada
40 min
Salsa brava
10 min
Pizza carbonara
1j