Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 170 g de mantequilla en trozos
- 3 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 100 g vino blanco
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 2 - 3 cucharadas de pan rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2344 kJ / 560 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 864 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis con salsa de queso y espinacas
20 Min
Pasta con salsa cremosa y gambas
30 Min
Muslos de pollo a la cerveza
1 Std. 30 Min
Espaguetis negros con cebolla roja y gambones
1h
Entrecots marinados con salsa de frutos rojos y ensalada
4hod. 30min
Ensalada de pera y queso azul con avellanas
15 Min
Coliflor gratinada
50 Min
Crostini de tomate y mozzarella
20 Min
Bocata de rosbif
24h 30min
Carrilleras con sepia y arroz blanco
40 Min
Mejillones cremosos
30 Min
Espaguetis negros con langostino y salsa de parmesano
45 Min