Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 170 g de mantequilla en trozos
- 3 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 100 g vino blanco
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 2 - 3 cucharadas de pan rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2344 kJ / 560 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 864 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Revuelto de gulas con jamón
30 min
Crema de queso Idiazabal con salmorejo
50 min
Berenjenas rellenas de pulpo y pera con salsa romesco
1 godz. 40 min
Mac and Cheese con langostinos
1 godz.
Setas bravas crujientes
30 min
Navajas con mojo verde
40 min
Canapés de pan negro y salmón
3 godz.
Crujientes de marisco
20 min
Mejillones cremosos
30 min
Alcachofas a la crema con crujiente de beicon
1 godz.
Langostinos con salsa de ostras
1 godz.
Arroz negro con calamares y gambones fritos (Cocción de arroz)
1 godz. 40 min