Kiełbaski-mumie

Kiełbaski-mumie

4.6 152 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
48 sztuk

Składniki

  • 500 g wody
  • 12 - 16 kiełbas wieprzowych, surowych cienkich, np. frankfurterek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
    12 - 16 parówek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki mleka
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (460-510 g)
  • musztarda ilość do dekoracji
  • ketchup ilość do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 2 g
Kalorie 406 kJ / 97 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...