Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
-
12 - 16
kiełbas wieprzowych, surowych, cienkich, np. frankfurterek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
lub 12 - 16 parówek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki - 1 jajko
- 2 łyżeczki mleka
- 2 opakowania ciasta francuskiego (460-510 g)
- musztarda, ilość do dekoracji
- ketchup, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 406 kJ / 97 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Straszne przekąski
1 Std. 30 Min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1u. 10min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
1 Std.
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5hod. 35min
Pizza tęcza
1 godz. 40 min
Włoska sałatka makaronowa
30min
Sałatka "Abecadło"
30min
Wrapy do łapy
1u. 10min
Tortille z warzywami i szynką
30min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40min