Kiełbaski-mumie
TM5 TM6

Kiełbaski-mumie

4.6 (146 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 12 - 16 kiełbas wieprzowych, surowych, cienkich, np. frankfurterek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
    lub 12 - 16 parówek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki mleka
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (460-510 g)
  • musztarda, ilość do dekoracji
  • ketchup, ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
406 kJ / 97 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy