Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
-
12 - 16
kiełbas wieprzowych, surowych, cienkich, np. frankfurterek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
lub 12 - 16 parówek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki - 1 jajko
- 2 łyżeczki mleka
- 2 opakowania ciasta francuskiego (460-510 g)
- musztarda, ilość do dekoracji
- ketchup, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 406 kJ / 97 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koszyczki z prosciutto
40min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1h
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50 min
Straszne przekąski
1h 30min
Chleb-pająk
2h 55min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5h 35min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Wrapy do łapy
1 Std. 10 Min
Hot-dogowe muffiny
2h
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1h 50 min