Wrapy do łapy

Wrapy do łapy

4.3 309 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 sztuk

Składniki

  • 30 g wiórków kokosowych
  • 400 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 1,5 cm plastry
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 370 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
  • 500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia tortilli
  • 50 g serka kremowego
  • 50 g oleju słonecznikowego
  • ½ ząbków czosnku
  • 3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
  • 80 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g czerwonej papryki pokrojonej w 5 mm paski
  • 100 g żółtej papryki pokrojonej w 5 mm paski
  • 100 g ogórka pokrojonego w 2 mm półplasterki
  • 6 tortilli pszennych
  • 6 łyżek pasty ajvar łagodnej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 23.8 g
Kalorie 2020 kJ / 482 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 42.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...