Urządzenia i Akcesoria
Wrapy do łapy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
-
30 g wiórków kokosowych
-
400 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 1,5 cm plastry
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
30 g oliwy z oliwek
-
370 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia tortilli
-
50 g serka kremowego
-
50 g oleju słonecznikowego
-
½ ząbków czosnku
-
3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g czerwonej papryki pokrojonej w 5 mm paski
-
100 g żółtej papryki pokrojonej w 5 mm paski
-
100 g ogórka pokrojonego w 2 mm półplasterki
-
6 tortilli pszennych
-
6 łyżek pasty ajvar łagodnej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
23.8 g
Kalorie
2020 kJ /
482 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
42.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Kanapki rainbow (TM6, TM7)
40 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1 godz. 15 min
Kiełbaski-mumie
1 godz. 35 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min
Wzorowe sushi
40 min
Batoniki do kieszonki
3 godz. 15 min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40 min
1-2-3 wrapa jesz Ty!
30 min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40 min
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50 min