Omelette aux crevettes et à la coriandre

Omelette aux crevettes et à la coriandre

4.0 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 10 g gingembres frais coupé en tranches fines
  • 6 brins de coriandre fraîche
  • 1 c. à soupe de sauce de soja
  • 1 c. à soupe de vinaigre de riz
  • 5 pincées de piment séché en flocons
  • 1 c. à café de sel
  • 150 g de crevette crue, décortiquée
  • 1 poivron rouge coupé en dés (1 cm)
  • 1 ciboule émincée finement
  • 5 œufs
  • ½ c. à café de curcuma en poudre
  • 500 g d'eau
  • 100 g de tomates cerise coupées en quatre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2153 mg
Białko 47 g
Kalorie 1997 kJ / 479.5 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...