
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
14 kromek
Składniki
-
mąki pszennej chlebowej300 g
-
żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)100 - 150 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni400 g
-
czarnych oliwek, bez pestek40 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania formy35 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
123.1 kcal /
515.6 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
4.1 g
Węglowodany
19.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
208.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Chleb żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Żytni zakwas chlebowy
96 godz.
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19 godz. 10 min
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 godz.
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16 godz.
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min