Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cukru
- skórka z pomarańczy (obrana z 2 szt.), ekologiczna, bez białych błonek
- 160 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 150 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 5992 kJ / 1434 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 167 g
- Tłuszcz
- 77 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Krem pomarańczowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Krem kawowy
20min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Pomarańczowy krem angielski
2h 30min
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25min
Deser z solonym karmelem
1h
Kawowy sos karmelowy
45min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h