Urządzenia i Akcesoria
Krem pomarańczowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
300 g cukru
-
skórka z pomarańczy (obrana z 2 szt.), ekologiczna, bez białych błonek
-
160 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
150 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
5992 kJ /
1434 kcal
Tłuszcz
77 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
167 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pistacjowe chantilly
4 godz. 40 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 godz. 40 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Sos waniliowy
10 min
Zimowe latte macchiato
15 min
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min