Urządzenia i Akcesoria
Krem pomarańczowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
300 g cukru
-
skórka z pomarańczy (obrana z 2 szt.), ekologiczna, bez białych błonek
-
160 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
150 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
5992 kJ /
1434 kcal
Tłuszcz
77 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
167 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szybka konfitura z cytrusów
1h 30min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Syrop orzechowy
2h 15min
Lody lawendowe
10h 50min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Krem kawowy
20min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min
Pomarańczowe verrines
3h 40min
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3h 35min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45min
Krem kokosowo-czekoladowy
15min
Słodzone mleko zagęszczone
35min