![Krem pomarańczowy Krem pomarańczowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/01003996-F720-4D0C-8D21-D7B973191F1E/Derivates/E790C83E-DE08-4830-928F-4830C579E9CF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cukru
- skórka z pomarańczy (obrana z 2 szt.), ekologiczna, bez białych błonek
- 160 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 150 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 5992 kJ / 1434 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 167 g
- Tłuszcz
- 77 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta orzechowa
5 min
Szybka konfitura z cytrusów
1h 30min
Krem kawowy
20min
Pomarańczowy krem angielski
2u. 30min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 Std.
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Crème pâtissière
2h 35min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Ciasto ptysiowe
2h
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Lody wiśniowo-bananowe
10min