
Urządzenia i Akcesoria
Krem pomarańczowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
cukru300 g
-
skórka z pomarańczy (obrana z 2 szt.), ekologiczna, bez białych błonek
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki160 g
-
jajka4
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1434 kcal /
5992 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
77 g
Węglowodany
167 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Pasta orzechowa
5 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Krem kokosowy
5 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min