Bezglutenowe placuszki bananowe

Bezglutenowe placuszki bananowe

2.5 547 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
18 sztuk

Składniki

  • 200 - 220 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 20 g oleju
  • 40 - 50 g wiórków kokosowych
  • 1 - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • cukier puder (opcjonalnie) ilość do posypania
  • mieszane owoce, świeże (opcjonalnie) ilość do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 1.1 g
Kalorie 242.6 kJ / 57.9 kcal
Tłuszcz 3.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...