
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 220 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
- 20 g oleju
- 40 - 50 g wiórków kokosowych
- 1 - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- cukier puder ilość do posypania (opcjonalnie)
- mieszane owoce, świeże ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 57.9 kcal / 242.6 kJ
- Białko
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 Std. 25 Min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 Std. 30 Min
Omlet na mące kokosowej
20 Min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 Std.
Naleśniki z mąki ryżowej
35 Min
Placki z mąki kokosowej
30 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 Min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 Std. 55 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Placki gryczane bez laktozy
35 Min