Urządzenia i Akcesoria
Rabarbar pod kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
150 - 180 g brązowego cukru
-
skórka z cytryny ekologiczna, bez białych błonek
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
100 g płatków owsianych
-
100 g mąki pszennej
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.2 g
Kalorie
1551.9 kJ /
370.7 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
57.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mus rabarbarowy
55 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Jabłka pod kruszonką
55 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 godz. 10 min
Brownie z gruszkami
1 godz. 15 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min