Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
TM6 TM5

Bananowe muffiny z orzechami włoskimi

3.7 (530 ocen)

Składniki

  • 70 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 100 g cukru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 2 jajka
  • 125 g mleka
  • 280 g bananów, dojrzałych (3 szt.), pokrojonych na kawałki
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • płatki owsiane, do posypania (ok. 20 g)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
963 kJ / 230 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
29.2 g
Tłuszcz
10.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy