Bananowe muffiny z orzechami włoskimi

Bananowe muffiny z orzechami włoskimi

3.6 599 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk

Składniki

  • 70 g masła pokrojonego na kawałki
  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 100 g cukru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 2 jajka
  • 125 g mleka
  • 280 g bananów, dojrzałych (3 szt.), pokrojonych na kawałki
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • płatki owsiane do posypania (ok. 20 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 230 kcal / 963 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 29.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...