
Urządzenia i Akcesoria
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej250 g
-
cukru100 g
-
proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
jajka2
-
mleka125 g
-
bananów, dojrzałych (3 szt.), pokrojonych na kawałki280 g
-
orzechów włoskich, łuskanych60 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
płatki owsiane do posypania (ok. 20 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
230 kcal /
963 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska