Bananowe muffiny z orzechami włoskimi

Bananowe muffiny z orzechami włoskimi

3.7 591 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki
    70 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    250 g
  • cukru
    100 g
  • proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • jajka
    2
  • mleka
    125 g
  • bananów, dojrzałych (3 szt.), pokrojonych na kawałki
    280 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    60 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • płatki owsiane do posypania (ok. 20 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 230 kcal / 963 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 29.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...