
Urządzenia i Akcesoria
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk
Składniki
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
100 g cukru
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
2 jajka
-
125 g mleka
-
280 g bananów, dojrzałych (3 szt.), pokrojonych na kawałki
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
płatki owsiane do posypania (ok. 20 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
230 kcal /
963 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska