
Urządzenia i Akcesoria
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 kromek
Składniki
-
50 g słonecznika łuskanego
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
250 g maślanki
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki chlebowej, pełnoziarnistej np. Lubella "3 ziarna"
-
15 g siemienia lnianego
-
15 g otrębów owsianych
-
2 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
2 łyżeczki czosnku, granulowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
84.4 kcal /
353.5 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
1.7 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min