Urządzenia i Akcesoria
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 kromek
Składniki
-
50 g słonecznika łuskanego
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
250 g maślanki
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki chlebowej, pełnoziarnistej np. Lubella "3 ziarna"
-
15 g siemienia lnianego
-
15 g otrębów owsianych
-
2 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
2 łyżeczki czosnku, granulowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
3.5 g
Kalorie
353.5 kJ /
84.4 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Chleb z otrębami
1h 35min
Otrębowe bułki z oregano
1h 30min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2h 20min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1h 45min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2h 55min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min
Chleb orkiszowy
1h 40min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2h 30min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1h 50min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min