Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych (120 g pokrojonych w 2 mm plastry, 180 g pokrojonych na kawałki)
-
4 jajka
-
70 g oleju
-
100 g erytrytolu, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta100 g ksylitolu plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
-
220 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka kardamonu, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
679 kJ /
162.2 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
23.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NATURALNIE SŁODKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Chlebek jabłkowy
5 godz. 30 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min