Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g migdałów, w płatkach
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 200 g serka kremowego, śmietankowego
- 100 g mleka
- 100 g mąki pszennej
- 30 g brązowego cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- olej kokosowy, do smażenia
- 200 g serka homogenizowanego, waniliowego, do podania
- owoce leśne, mieszane, świeże (np. jeżyny, jagody, maliny itp.), ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3400 kJ / 812 kcal
- Białko
- 47.5 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1h 5min
Racuchy z jabłkami
35 Min
Jabłka w cieście
1h
Placki bananowe
30min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 Min
Placki jaglane z jabłkami
30min
Małdrzyki krakowskie
25 Min
Omlet biszkoptowy
10min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2h 30 min
Omlet cesarski
25 Min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min