Urządzenia i Akcesoria
Faworki - róże
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
-
230 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
-
4 żółtka
-
20 g masła
-
10 g spirytusu rektyfikowanego 96%, lub wódki10 g rumu
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 szczypta soli
-
1 białko roztrzepane, do posmarowania ciasta
-
400 - 500 g oleju do smażenia
-
4 łyżeczki cukru pudru do posypania
-
10 łyżeczek dżemu wiśniowego lub truskawkowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15.5 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
1161.6 kJ /
277.6 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Faworki klasyczne
1 Std.
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 Std.
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 Std. 15 Min
Makowiec świąteczny
2 Std. 10 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 Std. 15 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min
Pierogi z serem i jagodami
1 Std. 15 Min
Oponki serowe
45 Min
Pączki
1 Std. 20 Min