Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ptysiowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
2 łyżeczki cukru (10 g) (opcjonalnie)
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka (rozmiar M, 53-63 g każde)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2 g
Kalorie
300 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rurki z kremem
3 godz.
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Ciasto kruche słodkie
2 godz.
Ptysie
2 godz. 15 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Karpatka
5 godz.
Pączki
1 godz. 20 min