
Urządzenia i Akcesoria
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
16 kawałków
Składniki
Biszkopt
-
6 jajek
-
200 g cukru
-
1 szczypta soli
-
230 g mąki pszennej tortowej
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
40 g likieru pomarańczowego do nasączenia biszkoptu (patrz wariant)
-
120 g wody do nasączenia biszkoptu
Masa z mascarpone
-
70 g cukru
-
1 żółtko (patrz wskazówka)
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
borówki, świeże do przybrania, lub inne owoce (maliny, jagody, truskawki)
-
1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej lub innej o dowolnym smaku (ok. 70 g)
-
400 g gorącej wody
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
284.8 kcal /
1191.5 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
201.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska