Urządzenia i Akcesoria
Ptysie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 sztuk
Składniki
Ciasto ptysiowe
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 g cukru
-
1 szczypta soli
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka (rozmiar M, 53-63 g każde)
Sos czekoladowy
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka
-
lody waniliowe wykonane w TM lub gotowe, do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
175.8 kcal /
735.4 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
12.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
29.2 mg