Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de dados de beicon ahumado
- 2 cucharaditas de harina
- 100 g de vino blanco
- 7 alcachofas frescas limpias (aprox. 700 g) en mitades
- 250 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 150 g de champiñones frescos en mitades
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 2197.3 kJ / 525.7 kcal
- Białko
- 50.1 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 69 g
- Sód
- 3552.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de sepia con patatas
1 Std.
Sepia al ajillo
25min
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30 Min
Coliflor salteada para dos
25min
Albóndigas de sepia y jamón
1 Std.
Judías verdes con champiñones y beicon
30 Min
Alcachofas a la cerveza
45min
Espaguetis integrales con alcachofas y jamón ibérico
1 Std.
Solomillo de cerdo estofado con alcachofas para dos
30 Min
Alcachofas con habitas al azafrán
50min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1 Std.
Espinacas con pasas y piñones
15min