Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de aceite de oliva
- 500 g de patatas (en láminas de 3-4 mm)
- 100 g de pimiento verde en juliana
- 1 cucharadita de sal
- 600 g de agua
- 1 rodaballo de aprox. 1500 g (en 4 filetes)
- 1 - 2 cucharadas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa verde
30 Min
Merluza a la gallega
40 Min
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1 Std.
Gallo con salsa de pimientos
30 Min
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 Min
Bacalao al estilo de Braga
30 Min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50min
Rodaballo con arroz y pimientos del piquillo
45min
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35 Min
Rape al vapor con salsa verde
20 Min
Merluza a la koskera
45min