Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cebolla
- 80 g de puerro
- 50 g de pimiento verde
- 1 - 2 dientes de ajo
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 30 g de aceite de oliva
- 20 g de brandy
- 100 g de agua
- 2 sobres de tinta de calamar
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de chipirones enteros frescos (limpios y en trozos)
- 400 g de judías rojas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Porrusalda con bacalao
40min
Porrusalda con calabaza
50min
Txangurro
1h 10min
Marmitako
40min
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Calamares en su tinta
1h 5min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1h 10min
Sopa de pescado donostiarra
1h
Croquetas negras de chipirones
9 Std. 45 Min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Arroz negro de chipirones con verduras
1 Std. 20 Min