Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de almejas frescas vivas
- 1 cucharada de sal gorda
- 3 dientes de ajo
- 1 chalota
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 500 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 300 g de espaguetis integrales
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1189 kJ / 284 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 239.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos con almejas para dos
50 min
Sepia en salsa de pimiento rojo con arroz blanco
1h 30 min
Espaguetis integrales con mejillones
45 Min
Guisantes con jamón y sepia
50 min
Almejas a la marinera
30 min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40 Min
Fideuá de mariscos
45 Min
Mejillones al vino
30 min
Arroz con rape y gambas
30 min
Arroz integral meloso con sepia y gambones
1h 30 min
Arroz con sepia y cigalas
1 Std.
Paella de marisco
50 min