Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 150 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de sal
- 1000 g de chirlas frescas (puestas a remojo en agua con sal durante 15 minutos)
- 3 cucharadas de cilantro fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 500 kJ / 120 kcal
- Białko
- 8.32 g
- Węglowodany
- 0.39 g
- Tłuszcz
- 9.41 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sepia al ajillo
25min
Almejas a la marinera
30 Min
Berberechos y almejas al limón con ensalada de rúcula
1h
Rape al limón con anchoas
25min
Berberechos al natural con limón
2sa 15 dk
Berberechos al vapor con lima
20min
Coquinas al ajillo
1h
Almejas a la sidra
15min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Mejillones al limón
30 Min
Gambas al ajillo
15min
Mejillones al vino
30 Min