Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ñora (sin pedúnculo ni semillas)
- 1 chalota
- 1 - 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento en trozos
- 60 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 250 g de arroz de grano redondo
- 450 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 400 g de filetes de pez espada en trozos de 2-3 cm
- 1 cucharadita de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2130 kJ / 510 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 53.25 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Błonnik
- 2.95 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con gambones
1óra
Patatas guisadas con calamares
40 min
Judías blancas con chorizo
40 min
Arroz caldoso
1óra 15p
Patatas con almejas
40 min
Arroz amarillo con calamares y carabineros para dos
35 min
Arroz caldoso con especias
40 min
Arroz mediterráneo
35 min
Arroz con pollo en adobo y judías verdes
12h 45min
Fideuá de mariscos
45 min
Fideuá con pollo y langostinos
30min
Arroz a banda
1óra